Uncategorized

flying roti

I read about this from a friend’s blog. funny how insignificant news like this can make front page news in malaysia.

Roti canai tetap dibawa ke angkasa

KUANTAN 27 Ogos – Rancangan untuk membekalkan angkasawan negara dengan roti canai ketika berada di angkasa yang pernah mencetuskan kontroversi sebelum ini, akan diteruskan seperti dicadangkan.

Ketua Pengarah Agensi Angkasa Negara, Prof. Datuk Dr. Mazlan Othman berkata, angkasawan tempatan yang pertama kali ke angkasa perlu membawa identiti negara.

Beliau berkata, baru-baru ini, seorang angkasawan Jepun telah mengikuti satu misi ke angkasa dengan membawa makanan kegemaran negara itu sejenis mi sup, ramen.

“Ketika dia kembali minggu lepas, antara soalan yang ditanya Perdana Menteri negara itu ialah apakah rasa ramen di angkasa, justeru kita juga boleh bertanya apakah identiti kita apabila di angkasa lepas nanti,” katanya di sini hari ini.

Why not they bring up other food? Like nasi lemak or satay? I think asking bout the taste of the roti canai is a bit silly. come on! do u think that gravity affects taste?

if u bring up roti canai, u gotta bring up the kari or dhall…takkan nak makan roti kosong. Imagine trying to catch the bubbles of kari with the roti…lol!

Leave a Reply

Your email address will not be published.