F.O.J,  Food,  Gatherings

Piknik Reban Ayam

Alangz pm I beberapa hari sblum 10feb sbb nak bergathering-mathering utk Reban Ayam Joe (apesal alangz nie rajin sgt buat gath?) pastu dier nak buat kat Titiwangsa. But i said Titiwangsa tu mesti byk org ari minggu. Then he said buat kat tasik Permaisuri kat Cheras. Bila i tanya my frens kat mana tasik permaisuri tu, smua kata tempat tu port laki2 macho yg bawa moto/keta besar tapi semuanya gay (fenomena ini hanya berlaku pada waktu malam – according to my frens tu ler). Ntah ler derang. Pastu I told alangz yg i bawa scandal a.k.a. drebar a.k.a. kawan sbb malas nak drive sana lagipun I tatau jalan gi port gay tu :P

Anyway janji nak jumpa pukul 3.30pm, but of koz sbb Malaysian time, smua datang lambat (kali nie coco datang awal dari delinn..yahoo!). I was there around 3.45pm gitu, alangz & zure & bilal dah sampai (ntah2 alangz ngan zure dah datang dari kul 12 pastu deting2 pusing2 tasik kot?). Then slowly mowly yg lain1 pon sampai gak.

As usual, ada byk sgt makanan extra. I bawa Batik Cake sbb arc dah msg suh bawa (dier nak tapau byk rupanya). Elf bawa sandwich sedap tapi yg telo x sesedap yg sadin+kek, Linn bawa french fries yg x brapa laku, Bilal bawa mee hoon yg dier kerahkan suami utk goreng, Alangz bawa nugget yg amat byk+kopok+Zure, OrenBiru bawa anak dara 2 org, buah-buahan & kopok kopok lagi??, Nini bawa karipap yg dibuat org lain tapi digoreng, Fara bawa pisang goreng “sbb malas” bak kata Lydia, Yummy bawa kopok lekor dlm bakul pelastik, Jijo bawa bubur asyura yg ditapau dari gotong-royong sekolah mem, Pasangan L bawa pizza yg dah separuh dimakan dlm keta, Az bawa mandarin oren & Poi membawa diri dan menapau byk.

As usual, mesti ada petikan2 ayat pada hari itu:

    1. “Amboi2 pakai kaler matching plak tu”
      “Silalah duduk kat laman nurani”
      “Kebelakangan nie Joe…..dot dot dot *sensored*
      “Shhh shhh….ayah mertua aku datang….”
      “Ini aku punya ek..aku dah book.”
      “Mana scandalnya? nak tgk ensem ke tak?” [Alamak next time kena bawa budak ensem arr]

Sekian sahaja laporan untuk Perjumpaan Potluck.

Saya yang menurut perintah,
Coco
Sexytary Reban Ayam

Links : Yummy, Delinn,Picasa Delinn

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *