Malaysian Living,  News

Puspel Syabas Water Interruptions / Gangguan Bekalan Air March 2011

Wondering if your area will have water interruptions today? Check the info below I got from Puspel Syabas Facebook Profile notes HERE and HERE. For some reason its not clearly posted at the top. so you will have to look back at older wall postings to see the Notes link.

They also seem to be updating more info on water interruptions around Kuala Lumpur on the Puspel Facebook Page and Twitter @puspel so make sure you follow em.

Edit : Puspel has clarified that the notes below are scheduled interruptions. Unscheduled interruptions will be posted on their FB Wall or Twitter.
@puspel : These notes r for today’s and tomorrow’s major scheduled water disruptions. For unscheduled disruption, updates are on our wall. #

Kerja Pengalihan Paip Syabas di SS20/27 Petaling Jaya

Kerja-Kerja Pengalihan Paip Syabas Bersaiz 850mm, 500mm Dan 300mm Diameter Yang Berada Di Ss20/27 Petaling Jaya Kepunyaan Tropicana City Sdn. Bhd.
Tarikh : 1/3/2011  (Selasa)
Waktu Gangguan Bekalan : 8.00am – 8.00 Pm (12 Jam)
Kawasan Terlibat :

  • Jln SS 2/72 Hingga Jln SS 2/109
  • SS 2
  • TTDI
  • Jln 19/28
  • Seksyen 19 Jln 19/30
  • Seksyen 19 Jln 19/32
  • Seksyen 19    Jln 19/34
  • Seksyen 19
  • SS 22
  • SS 23
  • Damansara Jaya
  • Universiti Malaya
  • Wilayah Kl (Rujuk Syabas Kl)
  • PPUM
  • Seksyen 11
  • Seksyen 12
  • Jln 14/1 Hingga 14/47
  • Seksyen 14
  • Kg Sg Penchala

Tempat- Tempat Kritikal: Universiti Malaya  & PPUM

Penggantian Injap Kupu-kupu di SSP 1

Penggantian Injap Kupu-Kupu Bersaiz 1800mm Dan Injap ‘Sluice’ Bersaiz 1350mm Di SSp 1 (1 Mac 2011)
Tarikh  : 1/3/2011 – 2/3/2011
Waktu  : 8.00 Am (Selasa) – 8.00 Am (Rabu)
Kawasan Terlibat :

  • Tmn Bukit Mayang Mas
  • PJU 1   Kg Cempaka
  • PJU 1   Tmn Aman Sari
  • PJU 1   Tmn Bkt Emas
  • PJU 1   Tmn Megah Mas
  • PJU 1   Ara Damansara
  • Tmn Sunway Mas
  • Eastin Hotel
  • Phileo Damansara
  • Universiti Malaya
  • Ppum
  • Jln 14/47 Hingga Jln 14/60
  • Seksyen 17
  • Seksyen 17a
  • Seksyen 19-22
  • Kelana Jaya SS 1 Hingga SS7
  • Damansara SS 20 Hingga SS 26 Damansara
  • Subang Airport (Maskargo, Mas Catering, Apac)
  • Saujana Subang
  • Keseluruhan Kota Damansara
  • Kg Baru Sg Buloh
  • Mah Sing
  • Pinggiran Subang
  • Subang Bestari
  • Kg Sg Kayu Ara (Jln Kekwa Dan Jln Dahlia)
  • Damansara Idaman (PJU 1a)
  • Damansara Lagenda (PJU 1a)
  • Damansara Indah (PJU 3)
  • Tropicana Golf & Country Resort (PJU 3)
  • Tropicana Indah (PJU 3)
  • Pelangi Damansara
  • Keseluruhan Kaw Bandar Utama (PJU 6)
  • Keseluruhan Bkt Rahman Putra, Sg Buloh
  • Keseluruhan Perindustrian Bkt Rahman Putra, Sg Buloh
  • Tmn Sri Putra, Sg Buloh
  • Tmn Impian Indah, Sg Buloh
    Tmn Matang Jaya, Sg Buloh
  • Saujana Akasia, Sg Buloh
  • Kg Matang Pagar, Sg Buloh
  • Seksyen 11-14, 16
  • Seksyen 51a
  • Kg Sg Penchala/ Bkt Lanjan
  • Keseluruhan TTDI
  • Mutiara Damansara (PJU 7)
  • Damansara Perdana (PJU 8)
  • Flora Damansara (PJU 8)
  • SS 8 Sg Way Petaling Jaya
  • SS 9a Sg Way Petaling Jaya

NOTICE

This website/blog is NOT an official site for Puspel Syabas. For inquiries/complaints regarding water supply, please contact Puspel Syabas via Phone – 1800-88-5252, Twitter – http://www.twitter.com/puspel or Facebook – http://www.facebook.com/pages/PUSPEL/269414720490

NOTIS

Lamanweb/blog ini BUKANNYA laman rasmi Puspel Syabas. Untuk sebarang komen/aduan/pertanyaan, sila menghubungi Puspel Syabas melalui Telefon – 1800-88-5252, Twitter – http://www.twitter.com/puspel or Facebook – http://www.facebook.com/pages/PUSPEL/269414720490

14 Comments

  • jaffar yusof

    Been calling 1800885252 no but could not get thru..only m/c and voice mail answering! My house at no1, SS19/4D subang jaya has been without water since 10pm last nite! Whats going on? No info on it! Why the silence? If there is a b/down why no announcement in mass media? There are lots of channels to communicate to the customers..you people cannot think of that? You jaga diri sendiri je ke? Mkan gaji buta je ke? Customers not important tou you all? Siapa bayar gaji kamu semua? Ini ke yang dikatakan rakyat di dahulukan pencapaian diutamakan? Bullshit! When are we going to get back our water supply? Dari menteri hingga ke kementerian ke SPAN dan seterusnya ke SYABAS…semuanya main lepas tangan je bila berlaku sesuatu kecemasan! Mana kontigensi plan and crisis mgmt procedure kamu? Piiiii dah! Hancur semua! btw my hp no 0192885322.

  • section 20, shah alam

    Saya tinggal di Jln Landak Satu 20/13A, Sect. 20. Bekalan air terputus semenjak pukul 4.00 p.m. 5/4/11. Apabila saya menghubungi 1800885252, mereka menjangkakan bekalan air akan kembali pulih pada pukul 3.00 a.m. keesokan harinya. Pukul 7.30 a.m., apabila saya menghubungi mereka, jawapan yg sama, air akan pulih dalam pukul 10.00 a.m. pula. Pukul 10.30 a.m., saya call semula dan mereka kata air akan pulih pada pukul 2.00 pulak. Sekali lagi, saya membuat panggilan meminta menghantar bekalan air dan dijawab oleh pegawai bernama Azlina, mereka akan menghantar lori air dengan segera. Malangnya, sudah dekat 2 jam menunggu, jangan katakan bayang2 lori, kepala lori air pun masih belum muncul2 lagi. Pandai pulak diaorg ni, agaknya takut kena marah kena customer, saya call berpuluh2 kali pun, tak berangkat. Sehingga teks ini ditaip pada 6/4/11 @ 12.41 p.m., bekalan air masih tiada. Sakit hati betul dah berpuluh2 panggilan dibuat ke talian tersebut tetapi dijawab “semua pegawai kami sedang sibuk”. Perkhidmatan PUSPEL memang memalukan, teruk dan terlalu lembab… Slow betul engkorang ni….

  • merong mahawangsa

    kami dri pljar KUIS amat terkilan dan berasa sgt kesal dengan sistem pengaliran di sini…kerana tekanan air yg amat rendah…..menyukarkan kami mendapat bekalan air…ia melibatkan semua parcel perempuan trutama di bhgian dorm….ketiadaan air utk mandi berwuduk.membuang air besar atau kecil setiap masa menyukarkan kehidupan dan menggangu pembelajaran kami…yg amat dikesali air sungai di sebelah dan air hujan bertimpa-timpa menuruni bumi..pelik kenapa kami diwajibkan dduk di parcel dan mmbayar yuran asrama yg tinngi sedangkan air iaitu kperluan yg pling asas tiada …diharap segera diambil tindaKAN atau kami akan berhenti belajar.

  • merong mahawangsa

    tolong!tolong!kami pelajar kuis kolej universiti islam antarabangsa selangor ni…amat memerlukan air!!di parcel kami…..xsanggup menanggung cabaran yang menggangu khidupan studi kami……….byaran amat tinggi dibayar kepada syabas tetapi apa tindakannya!

  • Mohd.Isah Ismail

    Harap pihak Puspel Syabas, peka terhadap bekalan air di Taman Sri Haneco Semenyih yang terputus sejak 3 hari yg lalu hingga kini 11 Mac 2012. Sila hantar segera terutama di no 27 jalan 2/6. Terima kasih.

  • ezly

    Dr pagi td cuba call talian 1800885252 sampai petang nie tiada jawapan mana pergi pekerja2 di sana ke diaorg sama2 pegi tolong buat kerja pembersihan loji air tu ke!

  • sivakumaran

    saya telah hubungi talian bebas tol tiada jawap.ada ganguan bekalan air di kawasan saya iaitu 202d,blok i,united garden,bt.5 off jln.kelang lama,58200kl. sejak 13/3/2012 jam 9pagi sehingga kini 14/30/2012 jam 8pm.bilalah air akan sampai.apakah puncanya?sila balas email saya ini.tq

  • MohdRoni

    9/5/2012

    Saya disini ingin memaklumkan bekalan air dikawasan Taman Cempaka, Ampang, Selangor telah terputus sejak semalam pada 8 Mei 2012 pukul 9mlm. Sehingga kini tiada maklumat tentang perkembangan bila bekalan air akan pulih.Dari pagi tadi berpuluh2 panggilan ke talian bebas tol PUSPEL asyik sibuk…….
    Perkidmatan pelanggan yang amat terlalu lemah Minta tolong Puspel jawab komen saya sepantas segera!

  • andy

    Hi to whom it may concern

    What is the purpose of having a hotline but no one is answering???? Guesss i am not the first to complaint!!

    Btw just want to know whether owner has the right to ask syabas to disconnect the water supply if my tenant still reside in the premise?

    Pls answer me ASAP
    TQ

  • Din

    saya mempunyai bil air yang sangat tinggi.dlm masa 4/5 bulan kebelakangan ini.saya pergi membuat aduan ke syabas.Pihak syabas menghatar technican untuk membuat siasatan.mereka membuat andaian pipe di bawah tanah telah pecah.Adalah menjadi tanggungjawab owner untuk membaiki perkara tersebut.
    kata pihak syabas.tanggungjawab mereka hanya sampai di meter sahaja.soalan:adakah perkara ini benar?bagaimana jika kos penyelengaraan beribu ringgit?

  • Mat Yusof Hassan

    Saya ingin membuat pengaduan pertama melalui website ini dan kali kelima selepas 2 kali SMS pada 14.8.12 dan 2 kali telefon pada 15.8.12.
    Pengaduan saya ialah :- Paip air syabas di hadapan rumah saya No.31, Jalan C-10, Taman Melawati, didapati bocor sejak beberapa hari lalu dan keadaannya makin serious dan nampak mula memancut keluar secara perlahan. Saya khuatir kalau ini dibiarkan ia akan lebih membesar. Saya sebagai penguna dan tak ingin melihat pembaziran berlaku, maka berharap yang pihak bertanggungjawab dalam SYABAS
    tidak melengahkan kerja-kerja pembaikan paip air ini. Harap
    tindakan segera dibuat agar keselesaan penguna tidak terganggu.

  • LIM TICK SIONG

    I am staying at Koperasi Police phase 2 , every night after 12 oclock there is no water. I find it very inconvienent can syabas do something about it. This has been going on for sometime. Actually what is the problem.

  • IcedNyior

    NOTICE
    This website/blog is NOT an official site for Puspel Syabas. For inquiries/complaints regarding water supply, please contact Puspel Syabas via
    Phone – 1800-88-5252
    Twitter – http://www.twitter.com/puspel or
    Facebook – http://www.facebook.com/pages/PUSPEL/269414720490

    NOTIS
    Lamanweb/blog ini BUKANNYA laman rasmi Puspel Syabas. Untuk sebarang komen/aduan/pertanyaan, sila menghubungi Puspel Syabas melalui
    Telefon – 1800-88-5252
    Twitter – http://www.twitter.com/puspel atau
    Facebook – http://www.facebook.com/pages/PUSPEL/269414720490

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *